Koerdische maaltijd bij opening expositie AZC

Een Koerdische maaltijd vormde zaterdag het hoogtepunt van de opening van een expositie in het Wijkmuseum Soesterkwartier, Deze bijeenkomst werd door ongeveer veertig personen, waarvan de helft kinderen, bijgewoond.
Deze tentoonstelling maakt deel uit van de serie ‘RARITEITENKABINET’  die dit jaar in de Thema-kamer, achter de museumwoning, plaats vindt.
De kunstvoorwerpen die hierbij worden getoond zijn vervaardigd door bewoners van het aan de Barchmann Wuytierslaan gevestigde plaatselijke asielzoekerscentrum.
De door de hier tijdelijk gehuisveste kinderen hebben vooral in de vitrines van het museum een plaatsje gevonden.
In het kader van deze tentoonstelling zullen tot en met zaterdag 28 september ook enkele concerten en lezingen worden gehouden.
Het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en op afspraak geopend.
Deze lezingen zijn op vrijdagen van 16.00 tot 18.00 uur.
De toegang is gratis, maar vrijwillige bijdragen worden altijd op prijs gesteld.